Home  /  Aakirkeby Camping

Aakirkeby Camping

0
1

Deze kleine en gezellige camping ligt centraal op Bornholm, dichtbij de stad, het bos en het strand. Het is een ideaal uitgangspunt voor mooie fietstochten. Je kunt vanaf hier het hele eiland en haar bezienswaardigheden goed bereiken.

De camping beschikt over een receptie met kleine winkel, een ruime verblijfsruimte met tv, een nette keuken en prima sanitaire voorzieningen.

De keuken is goed ingericht met meerdere kookplekken, oven, magnetron en koelkast.

Je kunt gebruik maken van de wifi-verbinding in de buurt van de receptie, zoals op het terras en in de verblijfsruimte.

Er is een speeltuin met trampoline, een klimtoren en grote bouwstenen voor het bouwen van een speelhuis. De speeltuin mag gebruikt worden van 09.00 uur - 21.00 uur.

Verder is er een jeu-de-boules baan en een minigolfbaan.

Kampeerplaatsen

De camping beschikt over meerdere grasveldjes met in totaal ... kampeerplaatsen. De kampeerplaatsen zijn niet met hagen afgescheiden. Tussen de velden staan wel diverse bomen en struiken.

Daarnaast zijn er 3 kleine kampeerhutten en 4 grote kampeerhutten.

Aakirkeby

Aakirkeby ligt centraal op het eiland Bornholm, op ca. 15 minuten rijden van de ferry in Rønne. Het is een gezellig plaatsje met meerdere winkels. Er 3 supermarkten, een bakker, fietsenmaker ,een aantal restaurants en diverse andere winkeltjes.

De kerk van Aakirkeby is gebouwd in de 12e eeuw en is een middelpunt van Aakirkeby. De kerk is eenvoudig, maar toont tegelijkertijd ook pracht.

Myreage Mølle is een witte windmolen dat in 1895 is gebouwd. Het ligt ca. 3 kilometer ten oosten van Aakirkeby richting Nexø.

NaturBornholm

Vlakbij Aakirkeby Camping ligt het natuurcentrum van Bornholm. NaturBornholm neemt je mee op een reis door te tijd en leert je de geschiedenis van het eiland. Er is een videopresentatie in het Deens, Duits of Engels. Je ziet hoe Bornholm was in de verschillende tijdperken.

Na de film, kom je in een zaal die je van de laatste tijd weer mee terug neemt naar het heden.

In de grote zaal en buiten staan enkele dinosaurussen die hier op Bornholm geleefd hebben.

Voor de kinderen is het interactieve gedeelte het leukst, de kleine spelletjes tussendoor, de verrekijkers en draaischijven. Maar het allerleukste vinden zij de autootjes en de trapmachine om muntjes te krijgen om deze autootjes te laten rijden.

www.naturbornholm.dk

Bornholmer Middelaltercenter

tekst volgt nog.

Ekkodalen

tekst volgt nog

Wandelen

Direct vanaf de camping kun je starten met een wandeltocht van 9 kilometer. Deze wandeltocht leidt je langs en door weilanden, door de bossen en langs een riviertje. Onderweg zie je de verschillende steenlagen die een beeld geven van de eeuwenoude geschiedenis van Bornholm.

Fietsen

Vanuit het centrum van Aakirkeby kun je diverse fietsroutes oppakken. Het systeem van fietsroutes op Bornholm is vergelijkbaar met de fietsknooppunten in Nederland. Er zijn diverse fietsroutes te volgen en naar eigen inzicht te maken. Het landschap is afwisselend. Je fiets zowel via landerijen, bossen en door kleine dorpjes. In totaal is er ... kilometer aan fietspaden.

Heb je zelf geen fietsen bij je? Geen probleem! Er zijn meerdere fietsen te huur op Aakirkeby Camping.

Overige

Er zijn meer activiteiten mogelijk op Bornholm. Zo zijn er maar liefst 3 golfbanen op dit eiland en 2 mini-golfbanen.

Verder is het mogelijk om te surfen, bergbeklimmen, kayakken, mountainbiken en vissen.

Fietsverhuur
Honden toegestaan
Kindvriendelijk
Receptie
Wasmachine(s)
Wi-Fi internet

POST A COMMENT

Contact the property